KATEGORİLER
İçerik Yönetimi > Kategoriler linkini tıkladığınızda eklediğiniz kategorilerin listesini göreceksiniz. Eğer çok kategori eklediyseniz arama yapmak için kategori adı altındaki alana aramak istediğiniz kategorinin adını yazarak filtre butonunu tıklayarak arama yapabilirsiniz.
KATEGORİ EKLEME
Genel sekmesinde olan veriler kategori adı, meta açıklaması, meta kelimeleri ve açıklama alanıdır. Kategori adı: Eklemek istediğiniz kategorinin adını ifade eder. (Örnek: Telefon) Meta açıklaması: Arama motorları için eklediğiniz o kategoriye ait olan bilgiyi ifade eder. Meta kelimeleri: Eklenen kategorinin hangi arama kelimelerinde çıkmasını istiyorsanız o kelimeleri boşluk bırakarak yan yana yazmanız gerekmektedir. (Örnek: telefon, ikinci el telefon, sıfır telefon) Meta açıklama ve meta kelimeye ait bilgi resmi alt alanda yer almaktadır. Açıklama: Kategoriye ait bilgi eklemek isterseniz bu alanı doldurabilirsiniz.
Veri sekmesinde ana kategori, mağaza, seo kelimesi kategori resmi, üst menü, sıralama ve durumu alanları yer almaktadır. Ana kategori: Eklediğiniz kategoriyi isterseniz ana kategori olarak isterseniz birden fazla kategori ekleyerek alt kategori olarak tanımlayabilirsiniz. (Örnek: Telefon eklediniz bu kategori ana kategoriniz telefon kategorisini eklerken ana kategoriyi yok olarak bırakıyorsunuz, 2.el telefon eklediniz ana kategori kısmında telefonu seçiyorsunuz kayıt ediyorsunuz böylece ana kategorini telefon oluyor alt kategorisi 2.el telefon oluyor.) Bu şekilde istediğiniz kadar ana ve alt kategori oluşturabilirsiniz. Mağazalar: Birden fazla mağaza oluşturmuyorsanız bu alan seçili şekilde kalmalıdır. Seo kelimesi: Bu alan arama motorları için gereklidir. Site linkinizin arama motoru uyumunu sağlar. (Örnek: www.eticaretsitesisatisi.com/telefon/ şeklinde link almasını sağlar.) Resim: Kategoriye tıklandığında kategori için resim çıkmasını istiyorsanız bu alandan resim yükleyebilirsiniz. Üst: Kategorinin üst menüde yer almasını istiyorsanız kutucuğu seçili hale getirmeniz gereklidir. Sütunlar: Menülerde kaç aşamalı alt kategori görünmesini istiyorsanız ona göre sayı giriniz. (Örnek: Samsung > Telefon > 2.el telefon gibi) Sıralama: Kategorilerin alt alta listelenirken hangisinin ilk sırada hangisinin hangisinin altında yer almasını istiyorsanız ona göre sıra numarası verebilirsiniz. Bu alanı boş bırakırsanız bütün kategoriler alfebatik sıraya göre sıralanacaktır. Durum: İstediğiniz kategoriyi istediğiniz zaman kapalı konuma getirerek gizleyebilirsiniz.
Tasarım sekmesinde; varsayılan mağazada isteğiniz alanda o kategoriyi gizleme alanı yer almaktadır.